google adwords

Met Google Ads kun je jouw website snel en makkelijk bovenaan de zoekresultaten krijgen. Zo krijg je direct meer bezoekers. Wel betaal je voor elke klik of weergave en je wilt natuurlijk niet dat je straks veel geld kwijt bent zonder resultaat. Je kunt ervoor kiezen om een AdWords expert in te huren of je kunt zelf aan de slag gaan en onderstaande tips volgen.

Tip 1: Maak gebruik van uitsluitingszoekwoorden

Met uitsluitingszoekwoorden kun je bepaalde zoekwoorden uitsluiten. Stel dat je laarzen verkoopt, maar geen leren laarzen. Dan kun je ‘laarzen’ als zoekwoord selecteren en ‘leren laarzen’ als uitsluitingszoekwoord. Gebruikers die op ‘leren laarzen’ zoeken willen waarschijnlijk echt alleen laarzen van leer en zijn voor jou dus niet relevant.

google adwords

Tip 2: Test verschillende advertenties

Om goede resultaten te behalen met AdWords is het heel belangrijk dat je blijft testen. Maak verschillende advertenties aan en voeg af en toe nieuwe advertenties toe. Je hoeft ze niet helemaal anders te maken. Soms werkt een advertentie met een andere afbeelding, een iets andere titel of een iets andere beschrijving al een stuk beter.

Tip 3: Kijk naar de totale klantwaarde

Misschien richt je je in eerste instantie op de verkoop van een bepaald product. Maar een klant is vaak meer waard. Misschien koopt twintig procent van je klanten later nog eens een ander product. En misschien nemen de meeste van hen een aantal maanden later een abonnement. Het is goed om je te focussen op de totale klantwaarde. Misschien maak je in eerste instantie geen winst met je advertenties, maar gerekend over een aantal maanden of jaren wel.