Kun je hoortoestellen vergelijken? Al sinds een paar maanden merk ik goed aan mijzelf dat het gehoor niet meer is zoals gewend. Meerder keren moest ik mij goed concentreren om een gesprek te kunnen verstaan. Daar baalde ik zo van, echter ging ik er niet vanuit dat het aan mijn gehoor lag. Een goede vriendin van mij gaf het advies om het gehoor eens te laten testen. Zelf wist ik niet eens dat dit bestond, maar uiteraard ben ik opzoek gegaan naar deze test. Dit leidde mij naar de website van Phonak. Op deze website is het mogelijk om een afspraak te maken bij een dichtstbijzijnde winkel.

Best wel angstig voor het resultaat

De afspraak had ik gelukkig snel weten te maken. Toch wel zenuwachtig voor het resultaat ben ik naar binnen gegaan. Een vriendelijke medewerker heeft de test bij mij afgenomen. Hieruit bleek inderdaad dat mijn gehoor sterk verminderd was. Een gehoortoestel was noodzakelijk om alles goed te blijven volgen. Het belangrijkste was dan wel om de hoortoestellen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste krijgt voor jouw gehoor. Phonak heeft mij overal ontzettend goed en netjes mee geholpen. Stap voor stap werd alles uitgelegd en vervolgens kreeg ik een paar modellen te zien. In het begin was het voor mij erg wennen om alles te horen. Maar na verloop van tijd ben ik hier ontzettend blij mee!