2 houtklover

De jeugd van tegenwoordig kan zich geen leven meer voorstellen zonder de apparatuur van tegenwoordig. Vrijwel alles is gemotoriseerd of elektrisch aangedreven. De fiets is een elektrische fiets geworden of zelfs een brommer. De garde is een mixer worden. En zo zijn er nog vele voorbeelden die dit punt bevestigen. Een ander voorbeeld is gerelateerd aan de voorziening van hout. Waar vroeger bijlen werden gebruikt om hout te kloven, worden tegenwoordig gemotoriseerde Houtklover gebruikt. Het oppompen van je fietsband is ook vergemakkelijkt door het gebruik van een Compressor. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk wanneer je je fietsband oppompt met een compressor?

Wat is een compressor

Een compressor zorgt ervoor dat lucht om wordt gezet in samengeperste perslucht. Door middel van een zuiger wordt lucht in het vat gepompt. Door de druk ontstaat er perslucht dat gebruikt kan worden om bijvoorbeeld je band op te pompen. Maar een compressor kan voor meer dienen dan alleen het oppompen van je fietsband. Een compressor creëert druk in gassen in het algemeen. Een compressor is te onderscheiden van een pomp. Een pomp is namelijk de benaming voor een soortgelijk apparaat maar die wordt gebruikt voor vloeistoffen. De fietspomp kan dus beter een fietscompressor genoemd worden.

De milieuvriendelijkheid van de compressor

Tegenwoordig, en eigenlijk altijd al, is het belangrijk om aan het klimaat te denken en zoveel mogelijk vervuiling tegen te gaan. Een compressor verbruikt relatief veel energie en draagt dan ook niet bij aan de klimaatdoelen. Het is aan te raden om een energiezuinige compressor te kopen. Dit is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Maar ook het gebruik van de compressor kan energiezuinig worden ingezet. Door middel van expertise over het product en het correcte gebruik van het product kunnen nadelige effecten van het apparaat op het klimaat worden ingedamd. Op deze manier kunt u uw steentje bijdragen.