Ptss is al een complexe ziekte maar behandeling complexe ptss is nog erger, maar je bent niet kansloos. De mensen van Psytrec kunnen ook de mensen van een complexe vorm van ptss behandelen. De mensen die de behandelingen doen hebben vaak zelf ook geleid aan de stoornis en daardoor weten ze wat je doormaakt. Dit is voor jou fijner om mee te praten dan iemand die geen idee heeft van wat je hebt meegemaakt. Ook bouw je een band op met zo’n persoon. Om deze reden doen ze ook vele behandelingen in kleine groepen. Zo kan je al je ervaring delen met iemand die luistert naar je en je snapt.

Symptomen van ptss

Om de symptomen van ptss te snappen moet je eerst weten hoe je ptss oploopt. Ptss is een ziekte die je oploopt doordat je een stressvolle situatie niet helemaal kan verwerken. Dit kunnen ervaringen zijn als levensbedreiging, ernstig lichamelijk letsel of mishandeling. Als je lijdt aan ptss kan het zijn dat je de situatie vaak weer opnieuw beleefd in je hoofd met dezelfde emoties. Ook kun je altijd angstig zijn en moeite hebben met het vertrouwen van mensen en sociale situaties.

Behandeling complexe ptss

Bij Psytrec hebben ze speciale mensen voor de behandelingen complexe ptss. Deze vorm van ptss is extra lastig om te verhelpen en daarom hebben ze hier mensen met veel ervaring die zelf ook de stoornis hebben gehad opgezet. Dit werkt voor de meeste mensen het beste en zo kan je ook af van je complexe ptss.