Tafel

Ben je op zoek naar een uniek meubel en houdt je van een natuurlijke uitstraling en sfeer? Dan is een boomschijftafel een hele goede keus. Boomschijftafels zie je steeds meer verschijnen en hebben een fantastische look. Elke tafel is anders en elke boomschijf tafel is toe te passen in jou interieur.
Materiaal
Hout is een eerlijk materiaal. Echter, niet alle houtsoorten zijn geschikt voor het maken van een boomschijf tafel. Vers gekapt hout is ook geen optie. Het hout voor zo’n tafel heeft een lang droogproces nodig. Het moet stevig, niet te licht in gewicht en hard zijn.

Tafel

Suar hout

Binnenshuys.com heeft een groot en breed assortiment tafels, die meestal op voorraad is. Je kunt kiezen uit een vierkant, ovaal, rechthoekig of rond model. Van elk tafelblad is er maar één, dus je haalt een uniek stukje vakwerk in huis. De houtsoort die voor de tafels wordt gebruikt is Suar hout. Een tropisch hardhout wat gevonden wordt in o.a. Zuid-Amerika en Thailand. Deze snelgroeier kan 25 meter hoog worden en een diameter van 40 meter bereiken. Suar is een houtsoort, die niet tot de beschermde hardhoutsoorten wordt gerekend. Is duurzaam en wordt met beleid gekapt. Een sterke en mooie houtsoort die uitermate geschikt is voor een boomschijftafel.