Als jij heel sociaal bent en graag in contact bent met mensen dan kan je bij Fabius opleidingen verschillende opleidingen volgen, waarbij klantcontact heel belangrijk is. Een van de opleidingen waar dit voor geldt, is de receptioniste training. Als receptioniste ben jij hét aanspreekpunt van potentiële en bestaande klanten, dus je draagt een grote verantwoordelijkheid om te zorgen dat de klanten tevreden zijn. Tijdens de opleiding komen alle relevante aspecten van een receptioniste aan bod, zodat je alle handvatten hebt om aan de slag te gaan. Na het behalen van je diploma kan je dan ook meteen aan het werk als receptioniste.

Takenpakket receptioniste

Als receptioniste ben jij dus het eerste aanspreekpunt, waardoor het jouw taak is om bezoekers te begroeten, erachter te komen waarvoor ze komen en hen te helpen met hun vraag of verzoek. Je beantwoordt de telefoon en helpt ook op deze manier de klanten met hun vragen. Verder leg je gegevens vast van bezoekers, behandel je klachten, maak je reserveringen en plan je afspraken in. Je ontvangt betalingen en registreert ontvangstbewijzen en onderhoudt de receptieomgeving. Ook voer je administratieve taken als bankzaken, de post en facturen uit en werk je samen met andere personen binnen het bedrijf. Het takenpakket van de receptioniste is dus veelzijdig, waarbij het vooral draait om het tevreden houden van de klant.

De opleiding

Tijdens de opleiding bij Fabius opleidingen houd je je bezig met toetsenbordvaardigheid en met programma’s van MS Office, namelijk Word, Outlook en Excel. Je zorgt ervoor dat deze programma’s geen geheimen meer voor je hebben, zodat je makkelijk en snel je werk kan doen. De opleiding richt zich ook op de kantoorpraktijk. Hierbij komen onderwerpen als klantgericht werken, baliewerkzaamheden en kantoorvaardigheden aan bod. Ook leer je gesprekstechnieken, het omgaan met internet en sociale media, basisvaardigheden als taal en rekenen, communicatieve vaardigheden en omgaan met veiligheid en privacy van formulieren. Zo ben je heel allround en kan je meteen na het ontvangst van je diploma aan het werk.