Stel je gaat iets doen wat voor jou compleet nieuw is. Dat is natuurlijk opwindend, maar brengt ook extra risico’s met zich mee, omdat je nog niet zo veel ervaring ermee hebt. Als je van tevoren een taak risico analyse doet dan helpt je dit om erachter te komen waar je extra op moet letten, teneinde de klus veilig te klaren.

Risicovolle taken

Een risicovolle taak wil zeggen dat bij een onjuiste uitvoering dit leidt tot ernstig letsel of ziekte of ernstige schade aan het milieu. Onjuist uitvoeren staat hier gelijk aan het niet volgen van de procedures.

Raadpleeg G4S Safety Solutions voor een deskundige TRA

G4S Safety Solutions is het grootste veiligheidsbedrijf van de wereld met een schat aan kennis, ervaring en goed opgeleide mensen. Zij weten als geen andere hoe je een TRA opstelt. Het is prettig samenwerken met hun omdat ze 24/7 bereikbaar zijn, snel al je vragen beantwoorden en je een advies op maat geven. Hun persoonlijke, gezamenlijke aanpak geeft daarbij een gevoel van vertrouwen.

Waaraan moet een goede TRA voldoen?

In een TRA wordt de complexiteit van het traject duidelijk. Een goede TRA onderzoekt de werkzaamheden van de betreffende taak en de werkplek. Ook worden de werkomgeving en de werkomstandigheden in een TRA opgenomen.

Zo kom je tot een totaaloverzicht van alle omstandigheden en bijkomende risico’s. Dit alles wordt tenslotte schriftelijk vastgelegd.

Wet- en regelgeving

Sommige taken zijn van nature zo risicovol dat een TRA verplicht is. De Nederlandse wet, maar ook Europese richtlijnen hebben allerlei veiligheidseisen opgesteld waaraan bedrijven moeten voldoen. Bij G4S Safety Solutions is ruim voldoende kennis van alle wetgeving. Zo weet je zeker dat je alles volgens de regels doet en voorkom je onaangename verrassingen.