Buitenmuur schoonmaken

U wilt uw buitenmuur schoonmaken van die verflaag die er overheen zit. Misschien is de verf erop gedaan om de staat van de muur te verbergen, of om bij het thema van de straat te passen. 

De verf kan door weersomstandigheden of ouderdom verkleuren of afbladderen, waarna het beter is om de verf te verwijderen. De bakstenen onder de verf kunnen meer ‘ademen’ en zal hierdoor ook langer goed blijven. Ook op de lange termijn zit er minder onderhoud in niet-geverfde muren.

Buitenmuur schoonmaken

Technieken om verf te verwijderen

Een effectieve en veelgebruikte manier om verf van de buitenmuur te verwijderen is het zandstralen van de gevel. Door het grit met water mengsel wat met kracht tegen de muur aan wordt gesproken wordt de verflaag weg geschraapt. Deze methode wordt ook vaak toegepast bij graffiti.

Een andere manier is met het gebruik van een hogedruk reiniger. Dit is een milieuvriendelijke manier waarbij heet water met een hoge druk op de muur wordt gespoten. Er moet vanaf een bepaalde hoek gespoten worden om schade te voorkomen.

Voor kleinere oppervlaktes kunnen ook verf oplosmiddelen gebruikt worden. Er zijn veel verschillende soorten oplosmiddelen en het bedrijf kan voor u kijken welke methode het beste gaat werken.

Maak nu een afspraak voor een verf-vrije buitenmuur.