Alles wat u moet weten voor het schilderen van uw woonruimte

Een doe het zelf middagje is altijd leuk, zeker als het een wat grotere klus is zoals een muur in uw huis schilderen. Er zijn daarentegen best veel spullen nodig om deze taak te voltooien en er moet bij veel punten stilgestaan worden. U kunt niet zomaar zonder enigszins kennis of ervaring een muur met betonlook verf schilderen en verwachten dat het perfect wordt. Hieronder staan een aantal punten wat belangrijk is om te doen en weten bij het schilderen van uw woonruimte.

Schilderen gaat niet zomaar perfect

Bij het schilderen is het belangrijk de juiste verf in de juiste kleur en hoeveelheid is. Zo is er enorm veel keuze tussen alle beton cire kleuren en zijn alle muurverf in heel veel tinten die maar een heel klein beetje van elkaar afwijken. Zo is het bij betonlook verf gebruikelijk dat er heel veel verschillende tinten zijn. Daarbij komt ook nog kijken dat de juiste materialen aanwezig moeten zijn om aan de slag te gaan: kwasten, rollers en een afstrijkrooster om een niet te grote klodder verf op de muur te moeten smeren. Een ander belangrijk ding vooraf het schilderen is het invullen van eventuele gaatjes in de muur met bijvoorbeeld vulmiddel.

Het bedekken van alle meubelen, vloer en randen

Vooraf het schilderen van uw wand is het dus belangrijk om alle benodigdheden en materialen in huis te hebben. Ook is het handig om alle meubelen en de vloer af te dekken om vlekken te voorkomen. Zo blijft kalkverf vaak vastzitten in hout en kan betonlook verf op elk oppervlak. Ook is het van groot belang om alle randen, stopcontacten en dergelijke af te plakken om zo te voorkomen dat de lijnen niet recht zijn of er verf in de stopcontact komt en dit voor problemen zorgt. Het is dus belangrijk om uzelf goed van te voren te informeren.