levensloopbestendige-woning-nieuwbouw

Waar je ook maar kijkt, overal wordt tegenwoordig gebouwd. Huizen worden de grond uitgestampt en hele wijken worden opgezet. Maar niet iedereen houdt van de nieuwe moderne uitstraling die een huis op dit moment heeft. Daarnaast heeft ook niet iedereen geld om zelf een huis te bouwen. Wil je zelf geen huis bouwen, maar wel graag een huis waar sfeer en gave kenmerken in zitten? Kijk dan eens naar een jaren 30 woning. Deze woningen hebben super mooie kenmerken en daarnaast zijn ze stevig gebouwd waardoor ze al een aantal jaar meegaan. Je hebt dus niet een huis waar je super veel aan moet doen, maar eigenlijk een huis waar je zo in kan.

Hoe ziet een jaren dertig woning eruit?

Een jaren dertig woning kenmerkt zich door erkers, glas in lood en houtsnijwerk in het trappenhuis. Dat zijn de kenmerken die mensen vooral aanspreken in een jaren dertig huis. In de jaren dertig werd er nog met aandacht voor detail en degelijk gebouwd. Vloerconstructies bijvoorbeeld zijn veel beter dan van huizen uit latere periodes. Een jaren dertig woning kan daarnaast ook tot vijfhonderd jaar mee gaan. Zolang het huis natuurlijk goed onderhouden wordt, maar door de goede constructies die zo’n huis heeft, blijft een huis erg lang goed. Daarnaast zijn de jaren dertig woningen veelal gebouwd op goede locaties, omdat de rest van de gebouwen er vaak pas omheen is gebouwd.

Schuurwoningen zijn de nieuwe trend

Naast de jaren 30 woningen is de schuurwoning ook weer helemaal in.  Een schuurwoning lijkt ietwat op een jaren 30 woning. Zo kenmerkt een schuurwoning zich door het gebruik van natuurlijk materialen en glas. Je kunt er een eenvoudige woning van maken, maar je kunt hem ook gemakkelijk een moderne uitstraling geven. Bovendien hebben schuurwoningen een heel efficiënte vorm, waardoor er in het huis meer ruimte is dan je denkt. Vaak zijn de woningen verrassend ruim en licht als je binnen bent.