Heb jij groene vingers maar is jouw kweekruimtes in je tuin of op je terras aan de kleine kant? Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn om toch van je eigen gekweekte groentjes en fruit te snoepen. Met een paar handige tips tover jij jouw kleine gezellige tuin om in een ware moestuin!

Organiseer extra kweekruimte in de hoogte

Met behulp van kweekbakken op poten of bloempotten in hangers kan jij je kweekruimte verdubbelen. Wie een kleine tuin heeft of wat groentjes wil kweken op zijn terras moet denken in de hoogte.

Kweekbakken bestaan er in alle vormen en maten, zelfs in meerdere verdiepingen zodat jij de geschikte kweekbak kunt vinden voor jouw tuin. Wissel groentjes, fruit en bloemen af voor een mooi decoratief geheel.

Kies de juiste zaden

Tegenwoordig zijn er alsmaar meer zaadvariëteiten op de markt voor kleinere kweekruimtes. Pluk sla, mesclun esla, struikboontjes, kleine wortelen, struiktomaatjes of plukselderij, je kunt het zo gek niet bedenken.

Plant ook wat fruit in struikvorm in potten, geschikt hiervoor zijn kleine appelboompjes, druiven en een ruime keuze aan bessen. Voortaan haal jij al je vitaminen uit jouw eigen tuintje of vanop jouw terras!