elektrische gereedschap keuren

Met elektrische gereedschap werken brengt risico’s met zich mee, wat er zou kunnen gebeuren is een vlamboog of bijvoorbeeld een elektrische schok. Uiteraard wil je zulke ongevallen voorkomen, daarom is elektrische gereedschap keuren heel erg belangrijk. Het keuren van dit gereedschap is van belang om de veiligheid van de werknemers en van de werkomgeving te waarborgen. Voor het keuren van elektrisch gereedschap moet je bij ToolCare zijn. Deze inspecties moeten jaarlijks herhaald worden.

Elektrische gereedschap gekeurd

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het veilig gebruik van elektrische gereedschap. Bij een arbeidsinspectie moet je dit kunnen aantonen. Na de keuring ontvang je een inspectierapport. Op het gereedschap wordt er een keuringssticker geplakt. Zo kun je bewijzen dat het helemaal voor elkaar is met de veiligheid van uw elektrische gereedschap.

De keuring

Wanneer ToolCare tijdens het elektrische gereedschap keuren een of meerdere problemen ontdekken, kunnen zij uiteraard geen keuringssticker plakken. De experts van ToolCare zijn echter ook jouw ideale partner als het gaat om reparaties. Vaak kunnen ze deze meteen bij jou op locatie uitvoeren. Is de veiligheid daarna gegarandeerd, dan ontvangt je alsnog een sticker voor op dit gereedschap.