Cochem

Wanneer je een weekendje weg wilt of een vakantie wilt vieren in de Moezel, kun je niet om het stadje Cochem heen. Het centrum van de stad wat niet groot is, straalt wel gezelligheid uit met de terrasjes en de vakwerkhuizen. De moezel is een populaire plaats voor veel mensen om op vakantie te gaan, langs de Duitse Moezel sta je versteld van de vele prachtige stadjes die je tegenkomt. Met de rivercruise waar je aan mee kunt doen, valt direct het kasteel op van Cochem. Deze zie je al boven alles uitsteken. Maar ook het marktplein is een echte eyecatcher met de vele vakwerkhuizen er omheen.

Heerlijke moezelwijn proeven

Het marktplein van Cochem is een ware sensatie te noemen, de sfeer op het plein is te kenmerken als karakteristiek en gezellig. Door de vele vakwerkhuizen rondom het plein, krijg je het knusse en gezellige gevoel al snel. De souvenir huisjes zijn er gevestigd op de begane grond, in de “Weinstuben” kun je de lekkerste moezelwijnen proeven. Maar ook de prachtige fontein die voor het stadhuis staat valt in positieve zin op, via het marktplein kun je door de smalle straatjes naar het oude stadscentrum toe. 

Cochem

Oude mosterdmolen

Waarschijnlijk staat de oudste mosterdmolen van Europa in Cochem, de mosterd molenaar geeft je een rondleiding in de molen. Wil je zien hoe mosterd wordt gemaakt dan is dit ook mogelijk, het dorp is tevens bekend om zijn soorten mosterd. Wil je wat meer spanning dan kun je met de stoeltjeslift naar de Pinnerkreuz, op 250 meter hoog geniet van je van een prachtig uitzicht. Ben je sportief of durf je niet met stoeltjeslift kun je ook lopend naar boven. Heb je dorst gekregen of wil je iets eten, kun je dit in de taverne doen. Ben je gek op dieren, dan kun je het Wildpark Klotten niet overslaan, dit park is een combinatie van een pretpark en een wildpark.