mooie-snowboard

Het zal voor sommige ouders een relevante vraag zijn of er snowboard spullen moeten worden gekocht voor de kinderen. Het ieder jaar huren van spullen is immers vrij prijzig, maar het investeren in de spullen is het soms ook niet vaak. Doordat kinderen nog groeien passen ze vaak de spullen niet voor een langere periode. Dan is het vaak weer niet goedkoper dan het huren van bijvoorbeeld een snowboard helm. Het kan echter in sommige gevallen wel mogelijk zijn dat het de investering wel waard is. Daarvoor zijn er verschillende scenario’s mogelijk.

Bij het kunnen doorgeven van de spullen

Op het moment dat een gezin uit een hoop kinderen van ook nog eens hetzelfde geslacht bestaat, kan het mogelijk zijn dat het aanschaffen van de snowboard spullen voordeliger is dan het telkens huren. Het snowboard met bijbehorende snowboard bindingen kopen kan namelijk goedkoper uitvallen dan het huren als de spullen kunnen worden doorgegeven aan het volgende kind op het moment dat het ene kind eruit is gegroeid. Hier kan ook gebruik van worden gemaakt op het moment dat men meerdere vrienden heeft met kinderen die ook op wintersport gaan. Men moet natuurlijk wel het geluk hebben dat het doorgeefsysteem werkt, want anders kan het averechts werken.

Het doorverkopen en kopen van gebruikte spullen

Er zijn natuurlijk meer mensen met het probleem dat kinderen uit hun wintersport spullen groeien. Hierdoor kan het soms ook een oplossing zijn om gebruikte spullen voordelig aan te schaffen en daarna weer voordelig te verkopen. De prijs van een paar gebruikte snowboard schoenen ligt immers een stuk lager dan een gloednieuw paar. Het is alleen wel de vraag of men dat wilt, maar soms moet men een beetje toegeven op sommige vlakken. Dat is een persoonlijke afweging en daar kan iemand anders weinig nuttigs over zeggen. Het is wel belangrijk om deze optie in het achterhoofd te houden, aangezien het tegenwoordig erg populair is om tweedehands kleding en dergelijke te verkopen. Misschien zit er wel wat handigs tussen.