Een eeuwenlang verschijnsel wat zich afspeelt in de wereld; racisme. Vroeger werd er gebruik gemaakt van zwarte mensen als slaven. Die tijd zijn we gepasseerd en de rechten van zowel zwarte als blanke mensen zijn gelijkgesteld. Toch zie je in de wereld nog steeds verschijnselen waarbij zwarte mensen anders en voor minderwaardig worden behandeld door blanke mensen. Denk hierbij aan het recente moment van de moord op George Floyd, een afro-Amerikaan die minutenlang door de politie op de grond werd gedrukt met de knie en zo uiteindelijk overleed. Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat dit stopt? Er moet een manier gevonden waarop mensen hun gevoelens kunnen uiten. De beste oplossing hiervoor is Instagram!

Waarom Instagram?

Instagram heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de grootste social mediakanalen. Instagram is een platform waarbij mensen foto’s of video’s kunnen delen, deze kunnen liken en vervolgens weer kunnen delen met elkaar. Om racisme tegen te gaan is dit de ideale mogelijkheid. Een foto is namelijk zeer aangrijpend en wordt sneller opgepakt door mensen dan een foto van een bult tekst. Het dient dus als ondersteunende factor om hun standpunt duidelijk te maken. Ook heeft Instagram een groot bereik. Denk aan de beroemdheden die een foto delen en de aanhang die dit beeld gaat volgen. Het is dus een gemakkelijke manier om een bepaald beeld over te brengen.

Waarom Chatkracht?

Chatkracht dient hierbij als ondersteunende factor voor de bedrijven die het tegengaan. Denk hierbij aan het ontnemen van werk wat zorgt voor extra tijd. De chatspecialisten kunnen zo mensen helpen die vragen hebben over een bepaald onderwerp of mensen triggeren om ook verder te kijken dan de Instagrampagina. Het is dus een extra mogelijkheid die chatkracht creëert voor andere bedrijven. Het levert dus voor alle partijen een win-winsituatie op met alleen maar voordelen hierbij!