Voor veel paardenliefhebbers is het de ultieme droomvakantie: paardrijden langs de oude Inca gebieden in het Andesgebergte van Argentinië. Zie jij jezelf al galopperen over de Argentijnse vlaktes als een echte gaucho? Wacht dan niet langer en begin met sparen voor een adembenemende en onvergetelijke reis door het land van de tango, wijn, natuur en de paardensport. Na het lezen van dit artikel wil je ongetwijfeld het eerste beste vliegtuig naar Buenos Aires pakken.

Paardrijden, polosport en gaucho’s

De Britten hebben Argentinië meer bijgebracht dan voetbal. De hippische sport en voornamelijk Ralph Lauren polo is een zeer geliefde sport. De polosport in Argentinië is nauw verbonden met de cultuur van de gaucho’s, de Zuid-Amerikaanse cowboys. Voordat de Engelsen naar Argentinië kwamen, speelden de gaucho’s al een sport die op polo leek.

Voor paardenliefhebbers is Argentinië echt een droomland. Patagonië en het Andesgebergte kan je uitstekend te paard aandoen.

Gek op polo? Dan moet je zeker naar Coronel Suárez, de hoofdstad van de Argentijnse polo. Polo is een nationale sport in Argentinië. Het wedstrijdseizoen loopt van september tot en met november. Probeer om tickets te bemachtigen voor het spectaculaire en fameuze Palermo toernooi voor de ultieme polo-ervaring. Een bezoek aan een paardenranch, een zogenoemde ‘estancia’ is ook zeker de moeite waard.

Argentinië is een mooi land

Naast paardrijden en Ralph Lauren polo sport, heeft Argentinië heel veel te bieden. Argentinië heeft een rijke geschiedenis en een bijzondere cultuur. Het land kent veel invloeden uit Italië, Spanje, Engeland en Amerika. Dat zie je terug in de keuken, taal en architectuur. Door de diversiteit aan cultuur bestaat een grote variatie aan kunst, muziek en literatuur. De Argentijnse landschappen zullen ook niet zomaar teleurstellen. Mooie stranden, watervallen, bergen, woestijnen en valleien zijn typerend voor het landschap van dit prachtige land. Argentinië leent zich perfect uit voor een onvergetelijke en avontuurlijke reis.