Je ziet tegenwoordig steeds meer dames rondlopen met een strand hoed. Strand hoeden zijn vaak van stro gemaakt, omdat dit materiaal luchtdoorlatend en licht is. Dit is ideaal als het warm is buiten, omdat er dan verfrissende lucht door de hoed komt. Strand hoeden worden niet altijd van stro gemaakt. Er kunnen ook andere materialen gebruikt worden om deze hoeden te maken zoals katoen, polyester of raffia. Een strand hoed zie je vaak terug in de lente en zomer. Vooral op het strand en op het terras zijn ze erg populair.

Waarom een strand hoed dames dragen?

Een strand hoed dames is een stijlvol accessoire dat je zomer outfit compleet maakt. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het houd ook de zon uit je gezicht. Een hoed is dus een goede vervanger van een zonnebril. Bij het dragen van een strand hoed zijn niet alleen je ogen beschermt tegen de zon, maar je volledige gezicht. Hoe breder de rand van de hoed is, hoe meer schaduw er in je gezicht en nek zal vallen en hoe beter je dus ook beschermt bent tegen de zon.

Soorten strand hoeden voor dames

Stand hoeden heb je in allerlei soorten en maten. Bij het kopen van een strand hoed moet je altijd letten op de maat. Het is belangrijk dat de hoed comfortabel zit. Hij moet niet te strak zitten, maar ook niet veel te los. Als je hoed te los zit heb je kans dat hij snel wegwaait, vooral als je de hoed op het strand gaat dragen. De gemiddelde hoed maat is maat 57-58. Je hebt strand hoed dames in verschillende kleuren en patronen. Als je een neutrale kleur kiest kun je de hoed makkelijker combineren met andere kledingstukken.